Categorie

vrijdag 9 augustus 2013

Continental komt met extra stille band


Het Duitse bandenmerk Continental heeft onder de naam ContiSilent Technologie een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee het afrolgeluid van banden flink gereduceerd wordt. Door een coating aan de binnenzijde van het loopvlak wordt het geluid voor de inzittenden van de auto, op zowel verhard als onverhard terrein, met maar liefst 9 decibel gereduceerd.

Naast veiligheid en prestaties stelt de consument tegenwoordig ook steeds hogere eisen aan rijcomfort. Bovendien eisen ook overheden van bandenfabrikanten het geluidsniveau van banden te reduceren, zodat niet alleen de automobilisten, maar ook degenen die naast een drukke weg wonen, minder geluidshinder ondervinden. Hierdoor stellen ook de autofabrikanten hogere eisen aan de banden op dit gebied en is bandenfabrikanten er veel aan gelegen om te blijven investeren in geluidsreductie.

De eerste band die van deze technologie wordt voorzien is de ContiSportContact 5P, welke door Audi zal worden gemonteerd onder de RS 6 Avant en de RS 7 Sportback.
Bron en rechten foto: www.conti.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten