Categorie

dinsdag 19 november 2013

Minder ongelukken met winterbanden


Het is geen verrassing dat er in de winter de meeste ongelukken plaatsvinden. De kans daarop kan echter sterk verkleind worden door te kiezen voor winterbanden. Op Autoschadeportaal is te lezen dat volgens ING het aantal ongelukken in de winter 32% hoger is voor auto's die op zomerbanden doorrijden. Bij auto's die op winterbanden rijden is dit in de winter 12% hoger.  Een belangrijk verschil dus.

In de afgelopen jaren is het aantal Nederlanders dat op winterbanden rijdt flink toegenomen. Momenteel rijdt één op de drie Nederlanders op winterbanden. Voor een land waar geen winterbandenplicht geldt, is dat al een mooi aantal.  Het kan echter altijd beter en het is daarbij goed om te weten dat winterbanden ook meer veiligheid bieden bij lage temperaturen, als het niet sneeuwt. Door het zachte rubber van winterbanden blijven deze bij temperaturen onder de zeven graden soepeler dan de stuggere zomerband en behouden daardoor meer grip.

Populaire winterbanden die altijd hoog scoren in de verschillende winterbandentesten zijn de Continental Wintercontact TS850, de MICHELIN Alpin 4 en de Bridgestone Blizzak LM-32. Wilt u niet niet inleveren op kwaliteit, maar wel iets besparen op uw aankoop, dan raden we u van harte de Nokian WR D3 en de Vredestein Snowtrac 3 aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten