Categorie

donderdag 30 april 2015

Bridgestone beloond voor onderzoek naar natuurlijk rubber

Bridgestone Amerika heeft de 2015 Edison Gold Award for Innovation in Automotive Solutions ontvangen. De prestigieuze award werd op 23 april tijdens een gala-diner in New York uitgereikt voor het onderzoek dat Bridgestone doet naar de mogelijkheid om natuurlijk rubber uit de Guayule-plant te verkrijgen.

Bridgestone wil natuurlijk rubber uit de Guayule halen.

's Werelds grootste bandenfabrikant Bridgestone heeft in 2014 in Arizona een onderzoekscentrum geopend om het gebruik van natuurlijk rubber verder te ontwikkelen. Deze locatie werd gekozen omdat in het zuidwesten van de Verenigde Staten en in noordelijk Mexico de Guayule te vinden is. Een zogenaamde bloemplant die door de Maya's reeds werd gebruikt om rubberachtige materialen van te maken. Bridgestone wil hiermee bereiken dat meer bronnen voor natuurlijk rubber worden gebruikt, meer verspreid over de wereld.

Het Japanse bandenmerk Bridgestone geldt al jaren als de grootste bandenfabrikant van de wereld. Bij Topbanden bieden we u het gehele assortiment voor de scherpst mogelijke prijzen. Daaronder ook de populaire Potenza RE050 Asymmetric, zeer geliefd bij de sportieve rijders.

Bron: http://www.bridgestoneamericas.com/Geen opmerkingen:

Een reactie posten