Categorie

dinsdag 19 januari 2016

Michelin brengt Pilot Sport 4

In bandenland werd al een tijdje reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe autoband van Michelin, de Pilot Sport 4. Eindelijk is het dan zover. De jongste telg uit de Michelin familie is nu voor iedereen beschikbaar!

"De nieuwste generatie band voor krachtige sedans en sportieve auto's. MICHELIN Pilot Sport 4, balans tussen plezier en veiligheid." Zo presenteert Michelin haar nieuwe band. Uitstekende rijprestaties zonder risico.


De Pilot Sport 4 en Road Usage Lab

Bij Michelin weten ze waarover ze het hebben, als ze de sterke punten van deze band benadrukken. Voordat de band op de markt is gebracht is deze getest door 3000 automobilisten in geheel Europa in de dagelijkse omstandigheden. Michelin noemt dit het Road Usage Lab. Hieruit wordt voortdurend actuele informatie verkregen vanuit verschillende plaatsen in Europa met elk hun eigen klimaat. Alle informatie wordt meegewogen: rijstijl, snelheid, reactie van de band in verschillende omstandigheden, bochtige wegen, regenachtig weer...

Meer dan 38 miljoen kilometer aan informatie heeft dit opgeleverd. De verkregen informatie is verwerkt en grondig geanalyseerd in de laboratoria van Michelin.

Vier redenen om de Michelin Pilot Sport 4 te kiezen

Waarom de de keuze voor de Pilot Sport 4, in plaats van een andere UHP-band? Hier zijn minstens vier goede redenen voor:

  1. de innovaties zijn gebaseerd op ervaringen van Michelin in de Formule E; dit betekent dat de band ook presteert onder extreme condities
  2. een nieuwe rubbersamenstelling zorgt ervoor dat de band zuiniger is en een langere levensduur heeft
  3. de brede en  diepe groeven zorgen voor een goede waterafvoer in de regen
  4. de nieuwe technologie Dynamic Response houdt in dat de gordel van de band versterkt is met aramidevezels en nylon, om meer controle en wendbaarheid te verkrijgen. "Door gebruik te maken van een extreem sterke en solide vezel  (vijf keer sterker dan staal), wordt de middelpuntvliedende kracht ook bij hoge snelheid perfect over de band verdeeld, waardoor het contactvlak steeds hetzelfde blijft."


De Pilot Spot 4 is reeds beschikbaar bij Topbanden en hier te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten