Categorie

vrijdag 7 oktober 2016

BFGoodrich bandenleverancier Dakar

Het Amerikaanse bandenmerk BFGoodrich is de official supplier van de Dakar Rally 2017. BFGoodrich zal de partner teams voorzien van banden en iedere dag een hulppost opzetten in de bivak. Hier zullen tien monteurs naar verwachting zo'n 2500 banden gaan verwisselen.
Bron en rechten afbeelding: www.bfgoodrich.nl

Twaalf overwinningen op BFGoodrich banden

BFGoodrich is al vele jaren prominent aanwezig in de Dakar Rally. In totaal werden twaalf overwinningen op BFGoodrich banden behaald en in 2004 waren de eerste drie auto's voorzien van BFGoodrich banden.

In eerste instantie was de Baja T/A het paradepaardje van BFGoodrich in de populaire rally, vervolgens de BFGoofdrich Rock T/A en de All-Terrain+. In de komende versie zullen we de specifieke rallybanden All-Terrain KDR, All-Terrain KDR2 en Baja T/A KR2 zien, maar ook de All-Terrain T/A KO2, één van de meest verkochte all terrain-banden op de consumentenmarkt en ruimschoots beschikbaar bij Topbanden.

Dakar 2017 start op 2 januari in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay en gaat dan vervolgens via Bolivia naar Argentinië. De finish is op 14 januari in Buenos Aires. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten