Categorie

vrijdag 12 april 2013

Dunlop Sport BluResponse beste remmer

Foto: www.autobild.de

Bij een remtest van het Duitse AutoBild, met zomerbanden in de bandenmaat 195/65R15, is de Dunlop Sport BluResponse als winnaar uit de bus gekomen bij remmen op droog wegdek en droog en nat wegdek opgeteld. De Continental PremiumContact 5 had de kortste remafstand op nat wegdek, maar gaf op droog wegdek 3,1 meter toe op de BluResponse.

In totaal werden 54 banden getest van zeer veel verschillende merken. Bij de totaalbeoordeling van remmen op droog en nat wegdek kregen 15 banden het predicaat volledig veilig, 26 banden kunnen ermee door en 13 banden zijn als niet veilig beoordeeld. Bij de test zijn 4 all-seasons banden meegenomen. Alleen de Vredestein Quatrac 3 belandde in de middenmoot, de Goodyear Vector 4 Seasons, de Hankook Optimo 45 en de Kleber Quadraxer zijn onderaan de lijst bij de niet veilige banden te vinden.

Bovenaan de lijst zien we de banden van de bekende merken. In de overall beoordeling werden de Dunlop Sport BluResponse gevolgd door de Pirelli Cinturato P1, de Goodyear EfficientGrip Performance, de Fulda EcoControl en de Nokian Line. Vervolgens komt de ContiPremiumContact 5, de winnaar op nat wegdek. De verrassing bij de toppers is de Viking Pro Tech II, die op een droog wegdek slechts 3,2 meter toegeeft op de Dunlop BluResponse en op nat wegdek 3,1 meter op de ContiPremiumContact 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten