Categorie

donderdag 27 maart 2014

Conti opnieuw winnaar bandentest

De Continental PremiumContact 5 is als winnaar uit de bus gekomen bij een bandentest van het Duitse  Auto Motor und Sport. In totaal werden 11 banden getest in de populaire bandenmaat 205/55R16. De Conti had de overwinning vooral te danken aan de goede prestaties op nat wegdek. Op droog wegdek bleken de Dunlop Sport BluResponse en de Pirelli Cinturato P7 onverslaanbaar. Laatstgenoemde band heeft echter wel een behoorlijke rolweerstand.De PremiumContact 5 scoorde als beste op de onderdelen remmen op nat en droog en grip op nat wegdek. Op het onderdeel sportief rijden bleef de Conti behoorlijk achter. Daar toonde Dunlop zich de beste, op de voet gevolgd door de Bridgestone Turanza T001.  De banden met de geringste rolweerstand, en daarmee de hoogste brandstofbesparing, zijn de MICHELIN Engergy Saver + en de Dunlop Sport BluResponse.

In de totaaluitslag is er een tweede plaats voor de nieuwe Uniroyal Rainsport 3, die erg grillig presteerde in deze test, maar door uitmuntende eigenschappen op nat de mindere punten op droog ruimschoots compenseerde.

Een vreemde eend in de bijt tussen de budgetbanden was de Oekraïnse band Premiori Solaza. Deze band had als positieve uitschieter een tweede plaats bij remmen op nat wegdek, maar liet het op teveel andere onderdelen afweten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten