Categorie

donderdag 20 maart 2014

Staat autobanden zorgwekkend

Uit een onderzoek van de vereniging VACO, de vakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, blijkt dat nog teveel mensen rondrijden met ondeugdelijke banden. Het is de derde keer dat de VACO dit onderzoek heeft uitgevoerd, dit keer voor het eerst in de winter. "De resultaten zijn nog steeds verontrustend", meldt VACO.

Beschadigde of versleten banden

Anders dan de vorige keren werd het onderzoek gehouden in de winter, waardoor veel van de onderzochte auto's voorzien waren van winterbanden. De resultaten kunnen daarom niet helemaal één op één vergeleken worden met de voorgaande versies, maar  de eindconclusie blijft dat veel mensen rondrijden met beschadigde of versleten banden. Maar liefst 32% van de automobilisten rijdt rond met minimaal één band die onregelmatige of teveel slijtage vertoont en 29% met beschadigde of foutief gemonteerde banden. Dit is iets minder dan in 2013, maar nog steeds een derde van alle automobilisten.

Volgens VACO is de lichte verbetering ten opzichte van 2013 toe te schrijven aan de winterperiode waarin het onderzoek heeft plaats gevonden. 32% van de Nederlanders rijdt op winterbanden en deze banden zijn over het algemeen in betere staat dan de zomerbanden. Dit is te verklaren door het feit dat degene die kiest voor winterbanden, kiest voor veiligheid en beter op zijn banden let, zeker in de winterperiode.

Ongeveer 1 op de 20 automobilisten heeft ten slotte minimaal één band die zo slecht is, dat het gevaar voor de eigen veiligheid en de medeweggebruiker in het geding is.

Mocht u ook bij de groep horen die één of meerdere banden heeft, die aan vervanging toe zijn, dan kunt u op onze site voordelig nieuwe banden aanschaffen. Topbanden behoort tot de goedkoopste bandenaanbieders van Nederland en levert alle banden van de grote merken en alle andere merken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten