Categorie

donderdag 12 juni 2014

Samenwerking Kumho en Yokohama

De bandenfabrikanten Kumho Tire en Yokohama gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe banden. Hiertoe hebben beide fabrikanten een samenwerkingsverdrag op het gebied van R&D ondertekend. Tevens zullen licenties en technologieën worden uitgewisseld. Het doel is het ontwikkelen van concept-banden gericht op een schone toekomst.

Het Zuid-Koreaanse bandenmerk Kumho heeft de laatste jaren flink aan terrein gewonnen op de bandenmarkt met kwalitatief goede en zeer betaalbare banden. Een voorbeeld hiervan is de band Kumho ECSTA HM KH31, bij Topbanden nog voordeliger.



Het Japanse Yokohama is al iets langer een bekende naam in bandenland, met name in de racesport, waar het de WTCC van banden voorziet. Topbanden biedt vrijwel het complete assortiment aan racebanden van Yokohama aan, waaronder de populaire semi-slick Advan A048. Daarnaast heeft ook op het gebied van duurzame ontwikkeling Yokohama haar sporen al verdiend. Voor de rubbersamenstelling van de band BluEarth (AE01) (zie foto) wordt bijvoorbeeld olie van sinaasappelschillen gebruikt.

Bron: BandenPro.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten