Categorie

dinsdag 17 juni 2014

Bridgestone sponsor Olympische Spelen

De aandacht van de sportwereld is momenteel gefocust op Brazilië, waar het WK voetbal plaatsvindt. De naam Continental zien we hierbij iedere wedstrijd ruimschoots voorbij komen op de reclameborden in de stadions. Ook Hankook is een bekende naam in de voetbalwereld, als sponsor van de Europa League. In 2016 is Brazilië opnieuw het toneel van een groot sportevenement, de Olympische Spelen. En ook dan zal een bandenmerk prominent aanwezig zijn, namelijk Bridgestone.


Officiële sponsor Olympische Spelen

Vanaf de eerstvolgende Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016, zal het Japanse bandenmerk Bridgestone als officële sponsor verbonden zijn aan de Olympische Spelen, zowel zomer als winter, tot en met 2024. Dit is onlangs in een gezamenlijke persconferentie van Bridgestone en het IOC bekend gemaakt. Bridgestone heeft er bewust voor gekozen voor een langere periode als belangrijke sponsor aan het evenement verbonden te zijn.

Vanzelfsprekend is het doel van sponsoring de naamsbekendheid en de verkoopcijfers te vergroten, maar dat kan op meerdere manieren. De keuze voor de Olympische Spelen is hierbij door Bridgestone zeer bewust gemaakt, door de basisgedachte van de Olympische Spelen, om  mensen door sport te verbinden. En principe dat door Bridgestone volledig ondersteund wordt.

Bron en rechten foto: www.bridgestone.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten