Categorie

dinsdag 7 oktober 2014

De banden op de autobeurs in Parijs

In Parijs wordt van 4 tot 19 oktober de toonaangevende autosalon Mondial de l'Automobile gehouden. Het is niet nieuw dat ook de belangrijkste bandenfabrikanten op deze beurs van de partij zijn. Deels om hun assortiment onder de aandacht te brengen, maar zeker ook om de nieuwste technische innovaties aan het grote publiek te tonen.

MICHELIN - altijd present
Met een opvallende ideaal gesitueerde stand is MICHELIN niet te missen op de Parijse autobeurs. Het middelpunt is een Formule E Renault, niet geheel verrassend, gezien de MICHELIN banden van deze auto.

Wat met name opvalt bij de Franse bandengigant is de high tech. De stand doet denken aan een i-Store met zacht licht en een zijdelingse presentatie van banden. Nergens papieren informatie, maar alleen maar touch screens met informatie over de producten. Veel gericht op ontwikkeling en innovatieve technologieën, ook met verwijzingen naar de historie van het merk, met de winterband MICHELIN X M+S 100.

De bezoekers worden ontvangen en te woord gestaan door professionals uit het vak. Een groot contrast met de naburige stands en wat ons betreft een geslaagde opzet.

Rechten foto: Michelin Frankrijk


Bridgestone banden in Parijs
Wat kunnen we zeggen over de aanwezigheid van Bridgestone?

Een andere manier van presentatie zien we bij Bridgestone. Daar wordt het oog van de bezoekers wel getrokken door de zogenaamde beursbabes. Van de banden zien we enkele modellen uit het personenautosegment, waaronder de band Bridgestone Ecopia EP500 Ologic, bekroond met de bandentechniekprijs van het jaar (Tire Technology of the Year), in het kader van de jaarlijkse Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2014.

De Ologic is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe elektrische BMW i3, die eveneens op de stand van Bridgestone te vinden is. Ook is bij Bridgestone één van de laatste innovaties op bandengebied te zien, de luchtvrije band Air Free Concept.

Rechten foto: Bridgestone Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten