Categorie

woensdag 28 januari 2015

Pirelli Scorpion Winter wint SUV winterbandentest

De Pirelli Scorpion Winter is als beste winterband voor SUV's uit de bus gekomen bij een winterbandentest van  het Duitse Auto Zeitung. In totaal werden acht banden in de maat 235/65R17 op achttien onderdelen getest onder een Audi Q5.

De acht geteste banden waren de Bridgestone Blizzak LM-80 Evo, Dunlop SP WinterSport 4D, Goodyear UltraGrip + SUV, Kumho I'Zen RV KC15, Michelin Latitude Alpin LA2, Nokian WR SUV 3, Pirelli Scorpion Winter en de Uniroyal MS Plus 77. De Dunlop eindigde als tweede en een gedeeld derde plaats was er voor de Goodyear en de Uniroyal.

Het algemene niveau was volgens Auto Zeitung verrassend hoog en de acht banden komen qua prestaties dicht bij elkaar. Alle acht banden kunt u dus met een gerust hart onder uw SUV monteren. Aan de andere kant was geen enkele band perfect. Winnaar Pirelli liet een steekje vallen op het onderdeel aquaplaning.

De Scorpion Winter van Pirelli toonde zich het beste op besneeuwd wegdek en op een nat wegdek. Op een droog wegdek moest de Italiaan de SP WinterSport 4D van Dunlop voor zich dulden. In de sneeuw werd Uniroyal een zeer goede tweede en op nat wegdek kwam de Goodyear het dichste bij de Pirelli in de buurt.

Bij het beoordelen van bandentesten is het goed om mee te nemen dat de banden allemaal onder dezelfde auto getest zijn en dat de beste band onder een Audi Q5, door bijvoorbeel de de vering of stuurinrichting van een auto, niet altijd altijd de beste band is onder een Mercedes of Toyota. Bij verschillende bandentesten komen de toppers altijd wel bovendrijven, maar zien we in de subtop vaak verschillende volgordes. Dit laat zien de verschillen marginaal zijn en afhankelijk zijn van testomstandigheden.

Bron en rechten foto: Auto Zeitung

Geen opmerkingen:

Een reactie posten