Categorie

donderdag 8 januari 2015

Arctisch testcentrum voor Goodyear

De Finse winterbandenspecialist Nokian maakt bij de ontwikkeling van haar winterbanden door haar geografische ligging al sinds jaar en dag gebruik van de extreme winterse omstandigheden in Lapland. Zij hebben hierbij gezelschap gekregen van Goodyear. In het op 300 km  boven de poolcirkel liggende Finse plaatsje Saariselkäa (vlakbij Ivalo), beschikt het Amerikaanse merk nu ook over een arctisch testcentrum.

Winterbanden testen
Banden die efficiënt presteren bij veertig graden onder het vriespunt, doen dit zeker in de Nederlandse of Duitse winters. Met die gedachte heeft Goodyear een testcentrum voor winterbanden opgezet in het hoge noorden van Finland. Naast een testbaan is er ook een centrum voor onderzoek- en ontwikkeling. Op deze manier wil Goodyear zich ervan verzekeren dat haar toekomstige banden met het sneeuwvloksymbool presteren onder zeer uiteenlopende winterse omstandigheden."De aan sneeuw gerelateerde wetenschap kan niet alleen bestudeerd worden in een kantoor, omdat ook ervaring in het veld benodigd is", weet algemeen directeur Jean-Piere Jeusette van het Goodyear Innovation Center.

Mocht u nu trouwens met de Goodyear UltraGrip 9 rijden, dan profiteert u al van de voordeel van dit Artic Center. deze band is getest op de ijzige hellingen van Ivalo.

Bij de opening van  het centrum had Goodyear de eer niemand minder dan Ari Vatanen te mogen verwelkomen om het vijf kilometer lange testcircuit zelf aan ene test te onderwerpen.

Artic Center Goodyear - fotorechten: siol.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten