Categorie

donderdag 19 februari 2015

Een blik in de toekomst met Hankook "Transformer" banden

Hankook banden zijn inmiddels bij velen bekend. Deze Zuid-Koreaanse bandenfabrikant wordt door velen in de bandenbranche tegenwoordig in één adem genoemd met de van oudsher bekende merken als Michelin, Continental en Goodyear. Het merk biedt een breed assortiment voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Hankook heeft de sprong naar de top van de bandenmarkt kunnen maken door de hoge kwaliteit onderzoek en ontwikkeling. De knappe koppen van Hankook zijn altijd op zoek naar innovaties en laten ons met een  video een stukje in de toekomst kijken.

In het kader van het Design Innovation Project heeft Hankook in 2012 enkele veelbelovende vernieuwingen aangekondigd. Hieronder bijvoorbeeld Tiltread: een technologie die sportieve banden nog meer raakvlak geeft, waardoor nog meer grip in de bochten ontstaat. Dit project is een samenwerking met de Universiteit van Cincinnati.

Momenteel is het thema "een grote uitdaging voor een grote verandering": conceptbanden ontwikkelen die zich naar de omstandigheden van de ondergrond en het weer aanpassen.

 Dit heeft geresulteerd in de volgende conceptbanden:

- Hyblade, een band die over het water kan rijden door een schoepenrad-systeem...

- Boostrac, een band die zich aanpast aan asfalt en zand...- Alpike, winterband die zich aanpast aan de hoeveelheid winterse neerslag...Onderstaande video zal u versteld doen staan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten