Categorie

woensdag 25 februari 2015

Continental, MICHELIN en Goodyear scoren bij zomerbandentest ANWB

Bij de ANWB zomerbandentest 2015 waren de grote allround bandenmerken Continental en Goodyear in de beide geteste maten 185/60R14H en 205/55R16V vooraan te vinden. In de grootste maat kregen ze gezelschap van dat andere grote merk, MICHELIN. Uit de testen bleek dat de gemiddelde kwaliteit van banden verder is verbeterd, maar dat ecobanden hun groene beloftes nog niet waarmaken.

Bandenmaat 185/60R14H

In de bandenmaat 185/60R14H, getest onder een VW Polo, scoorden zes van de zestien geteste banden vier van de vijf sterren. Als nummer één kwam de Continental PremiumContact 5 uit de bus, gevolgd door de Goodyear EfficientGrip PERFORMANCE en de Nokian Line. Vier sterren waren er tevens te noteren voor de Vredestein Sportrac 5, de Dunlop Sport BluResponse en de Hankook Kinergy Eco K425. De Conti liet wederom zien op alle onderdelen een uitstekende band te zijn. De Goodyear kreeg als aantekening iets lawaaiig te wijn. De Nokian Line heeft de beste slijtvastheid, ook een extra kwaliteit van de Vredestein. De Hankook is van deze zes banden het meest voordelig geprijsd.

Bandenmaat 205/55R16V

De MICHELIN Primacy 3 sleepte de overwinning in de wacht in de bandenmaat 205/55R16V, waar getest werd met een VW Golf, voor wederom de Goodyear EfficientGrip PERFORMANCE  en de Continental PremiumContact 5. Deze drie banden scoorden vier van de vijf sterren, evenals de Pirelli Cinturato P7 Blue, de Dunlop Sport BluResponse en de Bridgestone Turanza T001. Het zijn in deze maat dus des zes premium merken die als beste scoren. De zes banden scoorden goed op alle onderdelen, waarbij de MICHELIN en de Continental uitblonken op droog wegdek en de Goodyear en de Pirelli uitblonken op nat wegdek.

Voor de volledige uitslag en een toelichting op de testresultaten klikt u hier.

Bron en rechten afbeelding: ANWB.nl

De ANWB concludeert uit de testen dat het in november 2012 ingevoerde Europese bandenlabel heeft geleid tot een betere gemiddelde kwaliteit van de banden. Tot een zuiniger en stillere band heeft het vooralsnog echter niet geleid. Eind vorige jaar bleek dit ook uit een Brits onderzoek, waar de conclusie luidde dat verschil in brandstofbesparing tussen banden alleen optreedt bij langere trajecten met constante snelheden boven de 110 km/u.

Bij Topbanden zijn de genoemde banden in ruime mate beschikbaar, zoals u gewend bent zeer voordelig geprijsd en snel geleverd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten