Categorie

donderdag 10 november 2016

Winterbanden die ook zonder spikes grip bieden

Je zou denken dat je op een beijzelde ondergrond alleen grip hebt als je winterbanden met spikes gebruikt, maar die zijn niet toegestaan op de Nederlandse wegen.


Geen paniek. Er zijn winterbanden die ook zonder spikes grip bieden op beijzelde wegen en vastgereden sneeuw. We willen er graag enkele onder de aandacht brengen.

Michelin X-Ice I3: n° 1 winterband zonder spikes
Voor de echte moeilijke winterse omstandigheden is de de X-Ice I3 van het Franse topmerk Michelin de beste keuze. De band behoudt tractie op ijs en beijzelde wegen. Hieraan ten grondslag liggen de technologie├źn Cross Z Sipes (lamellen in de vorm van een Z) en FleX-Ice (rubbersamenstelling). De band heeft als extra voordelen een hoog comfort en een lange levensduur.

Bridgestone Blizzak WS-80Na het succes van de Blizzak WS-70 is dit nieuwe profiel eveneens een uitstekende keuze voor automobilisten die banden zoeken die onder alle omstandigheden presteren. Zijn sterke punt is dan ook zijn veelzijdigheid. De band biedt grip op ijs en op besneeuwde ondergrond. In het verleden kregen de winterbanden van Bridgestone nog weel eens kritiek op de levensduur, maar dat is inmiddels verleden tijd.

De vier belangrijkste technologie├źn die zorgen voor het succes van de WS-80 zijn:

  1. Een nieuwe rubbersamenstelling, de MultiCell Actif: grip en handling gegarandeerd
  2. Een speciaal profiel met een nieuw design van micro-lamellen die grip versterkt in de sneeuw en de regen en op ijs
  3. Het contactvlak is geoptimaliseerd voor rijden in alle weersomstandigheden
  4. Versterkte blokken en zig-zag profiel voor meer stabiliteit op de schouders


Toyo Observe Gsi5: goedkope groene band

Toyo is een merk dat al jaren een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Onder de winterbanden vinden we de uitstekende Observe Gsi5. De sterke punten zijn de prestaties op ijs, in de sneeuw en in de natte sneeuw of modder. Het is bovendien een groene band waarvan het rubber opmerkelijke elementen bevat.


  1. Noten - met de technologie MicroBit, een exclusieve technologie van Toyo: op het loopvlak van deze band heeft Toyo miljoenen stukjes notenschil verwerkt, welke een unieke grip bieden, zelfs in de meest extreme winterse omstandigheden.
  2. Bamboe - meer precies absorberend carbonpoeder gemaakt van bamboe. Het werkt als een spons, die het water absorbeert en verdeelt.
  3. Spinnenweb - geen echte spinnenwebben, maar het spinnenweb als inspiratie voor de samenstelling van de banden. Dit is terug te vinden in de lamellen op het loopvlak en op de schouders van de band.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten