Categorie

donderdag 5 september 2013

Autobanden in 2020 volgens Continental geheel natuurlijk


De laatste jaren wordt door bandenfabrikanten enorm veel geïnvesteerd in de vergroening van de samenstelling van autobanden. Het Duitse topmerk Continental vormt hierop geen uitzondering. In een artikel op de website van Continental is te lezen dat banden in 2020 voor 100% uit natuurlijke grondstoffen zullen bestaan. Nu is dat 45%.

Alternatieve producten en methoden

Om autobanden groener te maken is de R&D afdeling van Continental constant op zoek naar alternatieve producten en methoden voor de samenstelling van autobanden. Fossiele olie wordt vervangen door koolzaadolie en polyester wordt vervangen door rayon. Daarnaast worden zoveel mogelijk materialen gerecycled.

Technisch gezien is het nu al mogelijk nog veel meer natuurlijke materialen te gebruiken, maar voorlopig heeft dat te veel gevolgen voor de rij-eigenschappen van een band. Daarnaast is voor het produceren van natuurlijke producten veel landbouwgrond nodig en deze grond is hard nodig voor het verbouwen van voedselgewassen.

Paardenbloemen

Net als onze vaderlandse bandenfabrikant Vredestein heeft Continental haar oog laten vallen op paardenbloemen als grondstof voor natuurlijk rubber. Grote voordeel is dat deze bloemen overal groeien en veel voorkomen. Yokohama gebruikt hiervoor bijvoorbeeld een olie-extract uit sinaasappelschillen, dat als grote voordeel heeft een natuurlijk afvalproduct te zijn.

Op onze website Topbanden vindt u een groot aanbod zeer scherp geprijsde banden van Continental. Kwaliteitsbanden voor ieder budget en met oog voor een schoon milieu!

Bron en rechten foto: www.conti.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten