Categorie

vrijdag 27 september 2013

Dubbelslag Conti in winterbandentest ANWB


De ANWB heeft op haar website de resultaten bekend gemaakt van de jaarlijkse winterbandentest. Er werden banden getest in de maten 185/60RR15 T en 225/45R17 H. In beide maten komt de Continental WinterContact TS850 als winnaar uit de bus. Zeer positief is bovendien dat de algehele kwaliteit van winterbanden wederom is toegenomen.

De ook in andere testen al bekroonde ContiWinterContact TS850 toont zich op bijna alle vlakken een uitstekende band, zonder tekortkomingen. In de grotere maat blijkt het een uitblinker in de sneeuw en in de kleinere maat op ijs. De Dunlop Winterresponse 2, de MICHELIN Alpin 4 en de Firestone Winterhawk weten in de maat 185/60R15 ook op meerdere terreinen bovengemiddeld te presteren. Hier vlak achter komen de Nokian WR D3, de Goodyear Ultragrip 8 en de Semperit Speed-Grip 2. Zij worden evenals de hierboven genoemde banden als Goed en zeer aan te raden beoordeeld.

In de categorie 225/45R17 krijgen 4 banden deze beoordeling. Naast de Conti zijn dit de Bridgestone Blizzak LM-32 S, de MICHELIN Alpin A4 en de Uniroyal MS Plus 77. Met name de Bridgestone toonde zich net als de Conti zeer allround en behaalde de hoogste score op nat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten