Categorie

woensdag 15 januari 2014

Bridgestone toont belang lage rolweerstand

Middels een ludiek filmpje laat Bridgestone ons zien dat het lucratief kan zijn om voor een band met een lage rolweerstand te kiezen. Naast een glimlach levert het filmpje wat ons betreft dan ook een belangrijke gewaarwording op.

Door een lagere rolweerstand kan worden bespaard op brandstofverbruik. Door enkele euro's meer te betalen voor een topmerk (bij Topbanden extra voordelig geprijsd), kunt u tijdens de levensduur van de band vaak vele euro's extra besparen. Een goed voorbeeld hiervan is de Bridgestone Ecopia EP150. Deze band scoort in de maat 205/55R16 91H op het bandenlabel een B op brandstofverbruik en geldt daarmee als een zuinige band. Stel dat deze band 6 euro meer kost dan een band van een onbekend merk met een E op brandstofverbruik, dan betaalt het verschil zich ruimschoots terug. Een band met een lage rolweerstand slijt over het algemeen ook nog eens minder snel, waardoor u nog eens extra bespaart door een langere levensduur.

Via deze handige tool van Lanxess kunt u het verschil in euro's uitrekenen aan de hand van de noteringen op het bandenlabel. Vanzelfsprekend dienen we hierbij aan te tekenen dat uw rijstijl een nog grotere invloed heeft op het brandstofverbruik en dat de uitkomsten dan ook niet als absolute waarheden kunnen worden gezien, maar wel een goede indicatie geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten