Categorie

vrijdag 31 januari 2014

Michelin zoekt nieuwe recyclingsmogelijkheden

De Franse bandenfabrikant Michelin maakt deel uit van een nieuw recyclingsproject, onder de naam TREC (Tire Recycling). Het streven is oude banden zoveel  mogelijk opnieuw te gebruiken voor het produceren van nieuwe banden. Voor hetzelfde product betekent dit dus het terugdringen van de afvalberg en de behoefte aan nieuwe grondstoffen.


Het project TREC is een research- en ontwikkelingsproject om het mogelijk te maken op twee verschillende manieren in een gesloten keten oude banden te gebruiken. Onder de naam TREC Regeneraion wordt met twee andere partners onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om uit oude banden een micropoeder te genereren, dat als grondstof voor nieuwe banden kan worden gebruikt. De tweede samenwerking betreft het verkrijgen van alcohol door een gasvormingsproces. Deze alcohol kan gebruikt worden voor de verwerking van de grondstoffen.

Voor het project wordt acht jaar uitgetrokken met een budget van 51 miljoen euro. 13,3 miljoen daarvan is afkomstig van de Franse overheidsorganisatie voor milieu- en energiemanagement ADEME.

Michelin heeft altijd al voorop gelopen bij de ontwikkeling van duurzame en groene banden. In het actuele aanbod vinden we bijvoorbeeld de band Energy Saver +, die brandstofbesparing ook nog eens combineert met uitmuntende rij-eigenschappen.

Bron en rechten afbeelding: www.michelin.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten