Categorie

woensdag 19 november 2014

Continetal WinterContact TS850 overall de beste

De Continental WinterContact TS850 blijkt in de maten 195/65R15 91T en 175/65R14 82T de beste winterband van het moment te zijn. Deze conclusie wordt getrokken door het Zwitsere TCS dat al sinds jaar en dag een klassement opmaakt van de beste winterbanden.

Hoe wordt er getest?
Dit jaar werden in totaal 28 banden met elkaar vergeleken, 14 in de beide genoemde populaire maten voor middelgrote en kleinere auto's. Van de van oudsher bekende grote merken laten Continental, Michelin, Pirelli en Dunlop zich van hun beste kant zien in de 14" en bij de 15" kunnen we Bridgestone daar nog aan toevoegen. In deze maten werden geen Goodyear-banden getest, terwijl de Ultragrip 8 in de laatste jaren ook altijd uitstekend scoorde in de winterbandentesten. Inmiddels is de opvolger, de Ultragrip 9, ook op de markt.

De testen zijn uitgevoerd door ervaren bestuurders, die in totaal de beschikking hadden over enkele duizenden banden, waardoor van hetzelfde model band dus meerdere exemplaren zijn getest. Voor de bestuurder was niet bekend welke band er onder de auto was gemonteerd. Hun oordeel over de band was dus op geen enkele manier beïnvloed door voorkennis of eigen voorkeur voor een band.

In totaal werd met iedere band zo'n 500 km gereden en de volgende eigenschappen werden beoordeeld:


  • handling
  • comfort en geluidsniveau
  • brandstofbeparing
  • duurzaamheid en slijtage
  • prestaties bij hoge snelheden


De resultaten zijn uitgedrukt in percentages en vervolgens werden de banden aan de hand van sterren ingedeeld in vijf klassen. een score tussen de 80 en 100% zou hierbij vijf van de vijf sterren opleveren en het predikaat uitmuntend. Geen enkele band haalde deze hoge score. De banden die vier sterren behaalden, hadden een score van tussen de 60 en 79% en worden als zeer aanbevelenswaardig aangeduid. In deze categorie vinden we de winnaars van de testen.

We zijn TCS wederom enorm dankbaar voor deze praktijkgetrouwe tests die veel automobilisten helpen  om in de winter veilig op weg te gaan.
Rechten foto: Continental

Geen opmerkingen:

Een reactie posten