Categorie

donderdag 24 september 2015

Nieuwe winterband van Hankook: Winter I*Cept RS2 W452

Hankook is een bandenfabrikant die stijgt en stijgt... inmiddels geklasseerd als zevende bandenfabrikant van de wereld. Het Koreaanse merk heeft dan ook al jaren aangetoond een uitstekende keuze te zijn, zowel voor de doorsnee automobilist als voor de degenen die specifieke prestaties van een band verwachten.De winter wordt niet vergeten bij Hankook en in 2015 is er een nieuw model geïntroduceerd, speciaal ontwikkeld voor compacte en middelgrote auto's in Midden- en West-Europa: de Winter I*Cept RS2.

In de Westeuropese winters is het vooral de temperatuur die daalt. Soms  valt er zo nu en dan wat sneeuw, maar vieze prut is er vaak genoeg op de weg, of de wegen zijn gewoon nat. Duidelijk is in ieder geval dat je nooit weet wat je kunt verwachten en dat het belangrijk is, dat je als bestuurder onder iedere omstandigheid de baas op de weg moet blijven en dat de weg niet de baas over jou wordt. Door de wendbaarheid en grip van deze nieuwe Winter I*Cept is dit gewaarborgd.

Deze band biedt eveneens verbeterde tractie, verkregen door een speciale rankschikking van de groeven in het midden van het loopvlak en op de schouder van de band. Door zigzagsgewijs gerangschikte blokken langs het midden van het loopvlak  is de grip op modder en sneeuw verbeterd. De tractie en remprestaties op gladde ondergrond worden verbeterd door gegolfde 3D-groeven.

Wat in Nederland vooral van belang is, is de elasticiteit van een band bij lage temperaturen. Bij de Hankook Winter I*Cept RS2 W452 wordt dit verkregen door een nieuw high-grip full-silica-compound. De vier hoogfdgroeven en het V-profiel zorgen er samen voor dat water efficiënt wordt afgevoerd en de kans op aquaplaning sterk verminderd wordt.

In vier punten samengevat biedt deze band het volgende:

  1. een speciale rubbersamenstelling (band blijft elastisch bij extreme kou)
  2. groeven die efficiënt afvoeren (regen en natte sneeuw)
  3. 3D lammellen (ijs en ijzel)
  4. verbeterde grip (sneeuw)


De  nieuwe Hankook Winter I*Cept RS2 W452 is voordelig te bestellen op Topbanden!

LET OP: de genoemde prijs is indicatief. Prijzen gelden zoals vermeld op de website op het moment van bestellen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten