Categorie

donderdag 10 september 2015

Politie Edmonton kiest all season-banden

All season-banden (of vier seizoenen-banden) zijn zowel in de zomer als winter effectief. Bij veel automobilisten en bandenexperts was dit al bekend en dit wordt nog maar eens onderstreept door de keuze voor dit type banden van de politie in het Canadese Edmonton. Ver van ons bed, maar juist een klimaat waar strenge winters normaal zijn. Als het in Edmonton voldoet, voldoet het zeker in Nederland en Belgi├ź.

De keuze in gevallen op het Finse merk Nokian. Door onze bandenexperts is dit met gejuich ontvangen. Deze winterbandenspecialist heeft een flinke reputatie opgebouwd als het om banden gaat die moeten presteren onder winterse omstandigheden. Niet in de laatste plaats door de ligging van de Finse plaats Nokia, waar deze banden worden ontwikkeld en getest in de paradijselijke omgeving van Lapland. Met Nokian all seasons-banden hoeft u zich dus geen zorgen te maken in de winter en is ook uw veiligheid gewaarborgd bij een zomerse hagelbui of een natte periode in het voorjaar of najaar.

De keuze van de politie in Edmonton is dan ook niet toevallig. De verantwoordelijke politiechef David Korol heeft verklaard dat uitvoerig getest en geanalyseerd is welke banden het beste zouden zijn voor de politie. Hierbij zijn meerdere winterbanden en vier seizoenen-banden getest. De banden die reeds door de politie gebruikt werden hadden in de sneeuw 44 meter nodig om stil te staan, de Nokian had 33 meter nodig.

Aangezien de politie een band nodig is die altijd veiligheid biedt, viel de keuze uiteindelijk op de Nokian. En de kers op de taart? Nokian heeft een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, wat bijvoorbeeld ook geldt voor onze Nederlandse fabrikant Vredestein, dat vorig jaar de revolutionaire all seasons-band Quatrac 5 op de markt bracht. De dit voorjaar geïntroduceerde Michelin CrossClimate is in korte tijd eveneens enorm populair geworden. Stuk voor stuk banden die we van harte aanbevelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten