Categorie

donderdag 17 september 2015

Voor de echte sportieve rijders: ContiSportContact 6


Alle bandenfabrikanten bieden meerdere modellen UHP banden. Dit staat voor Ultra High Performance banden. Banden die hoge snelheden aankunnen en geschikt zijn voor krachtige auto's. Continental doet daar nu een schepje bovenop met de SportContact 6, welke een U-UHP band genoemd mag worden (Ultra Ultra High Performance). De band wordt op de markt gebracht in de velgmaten 19" tot en met 23".

Hoe verhoudt de band zich tot de ContiSportContact 5P?

Volgens de Duitse bandenfabrikant biedt deze nieuwe band de volgende voordelen bij zeer hoge snelheden:


  • Grip
  • Prestaties
  • Stabiliteit


De band profiteert van diverse nieuwe technieken, waaronder Aralon 350, een vlechttechniek van het uiterst sterke aramide en nylon.

We kunnen de SportContact 6 een mix noemen tussen de bestaande ContiSportContact 5P en de circuitband ContiForceContact. De band kan snelheden aan tot 350 km/u, wat extreem is voor een band die toegelaten wordt op de openbare weg. Met deze SportContact 6 heeft de nieuwe Honda Civic Type R een nieuw ronderecord neergezet op de befaamde Nordscheliefe van de Nürburgring.

De SportCotact 6 vinden we onder meer onder enkele supercars, zoals de Audi R8 of de Porsche 911, maar ook onder ultrasportieve auto's als de BMW 5 serie of de Mercedes AMG. Continental heeft zelfs aan de toekomst gedacht. De elektrisch aangedreven Tesla S kan eveneens profiteren van deze nieuwe hogesnelheidsband.

De toekomst ziet er dus zonnig uit voor dit nieuwe sportieve profiel.De SportContact: een geschiedenis die voortduurt

Dit bandenassortiment heeft zich door de jaren heen zonder meer bewezen. Het is reeds 21 jaar geleden dat de eerste SportContact op de markt gebracht werd. Meteen werden ze gebruikt onder snelle Audi's, BMW's, Porsches en andere sportieve auto's.

Het duurde zeven jaar alvorens een opvolger gepresenteerd werd, de SportContact 2, nog altijd een zeer populaire band in het sportieve segment. Meerdere testen hebben de kwaliteiten van deze band aangetoond en niet minder dan 250 automodellen zijn op deze band de fabriek uit komen rollen.

Bij de introductie van nieuwe modellen zien we twee belangrijke aspecten die aan de veranderingen ten grondslag liggen. Nieuwe technologieën die het mogelijk maken op andere manieren en met andere materialen te produceren en de evoluties in de automarkt, die om andere eigenschappen van een band vragen. De bandenmaten veranderen, de rubbersamenstellingen veranderen, de profielen worden aangepast... Het Duitse Continental weet met deze veranderingen steeds weer topproducten op de markt te brengen.

De ContiSportContact 6 is op 2 september gelanceerd en nu reeds verkrijgbaar op Topbanden.com.


Officiële videopresentatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten