Categorie

donderdag 25 september 2014

Nokian WR D3 "Testsieger" in Duits-Oostenrijkse winterbandentest

De winterband Nokian WR D3 is als winnaar uit de bus gekomen bij de eerste winterbandentest van 2014 van het Duitse tijdschrift ACE Lenkrad, in samenwerking met de Duitse organisatie GTÜ en de Oostenrijkse automobielclub ARBÖ. Er zijn tien winterbanden getest in de maat 205/55 R16 onder een VW Golf.. De Nokian WR D3 kreeg het predikaat sehr emphelenswert (zeer aanbevelenswaardig), evenals de Continental Wintercontact TS850 (2e) en de Goodyear UltraGrip 9 (3e).

De Nokian WR D3 toonde zich de allerbeste op winterse ondergrond en op droog wegdek en werd gedeeld eerste op economische eigenschappen/belasting van het milieu. Bij dit onderdeel worden zaken getest als geluid, rolweerstand en prijs. Op het vierde onderdeel, veiligheid op natte ondergrond, werd een gedeeld tweede plaats gehaald. Een zeer overtuigend resultaat aldus voor deze alom geroemde Finse winterband.

De Vredestein Snowtrac 3 kwam op het onderdeel winterse omstandigheden het dichtste in de buurt bij de Nokian en scoorde ook goed op droog wegdek. Op nat wegdek en milieu-eigenschappen echter beduidend minder.  Op nat wegdek scoorde de ContiWinterContact TS850 als allerbeste, maar op droog wegdek daarentegen weer minder. Op dit laatste onderdeel toonde de Dunlop Wintersport 4D zich een zeer goede tweede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten