Categorie

donderdag 10 maart 2016

Goodyear presenteert Eagle F1 Asymmetric 3

Goodyear heeft tijdens de Autosalon van Genève haar nieuwste UHP-band gepresenteerd: de Eagle F1 Asymmetric 3. De band is bedoeld voor krachtige en sportieve auto's en verkrijgbaar in velgmaten van 17" t/m 20". Nieuwe technologische verbeteringen zorgen onder meer voor een kortere remweg en een flink langere levensduur.

Bron en rechten afbeelding: goodyear.eu

Kortere remweg en langere levensduur

De kortere remweg wordt verkregen door de nieuwe Active Braking Technology, waarmee het contactoppervlak en de grip vergroot worden tijdens het remmen. De nieuwe Grip Booster-compound en de grote kleefkracht zorgen voor extra grip. Naast een verkorte remweg zorgt dit ook voor een verbeterde wegligging. Door nieuwe versterkte constructie-technologie wordt zowel een sterkere als een lichtere constructie verkregen. Dit verbetert het rijgedrag, het gedrag in bochten, de levensduur en bevordert brandstofbesparing.

Volgens Goodyear heeft een onafhankelijke test van DEKRA uitgewezen dat de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 gemiddeld 11.500 kilometer langer meegaat dan drie belangrijke concurrenten, wat 31 procent lagere slijtage betekent. Een test van TÜV heeft uitgewezen dat de remweg op nat wegdek 2,6 meter korter is dan drie belangrijke concurrenten en 1,3 meter op droog wegdek en dat de rolweerstand 10,9 procent lager is.

Beschikbaar op Topbanden

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 wordt op meerdere auto's gemonteerd, waaronder de nieuwe Jaguar XF. Deze nieuwste telg uit de Eagle F1 familie is reeds beschikbaar op Topbanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten