Categorie

woensdag 2 maart 2016

Nieuwe Vedestein-band ook in Hardwell-uitvoering

Vredestein heeft op de prestigieuze Autosalon van Genève de Vredestein Ultrac Satin gepresenteerd. Deze Ultra High Performance (UHP) band levert hoge prestaties en zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De band is geschikt voor luxe auto's en SUV's en voor het ontwerp is wederom getekend door het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro.

Bron en rechten foto: www.vredestein.nl

Grip, stuurprecisie, controle en lage rolweerstand

Vredestein heeft zich opnieuw van haar innovatieve kant laten zien. In het eigen R&D Centre van Apollo Tyres is een band ontwikkeld die op alle facetten presteert. "Een unieke, tractie verbeterende hars en Z-vormige groeven in het loopvlak zorgen voor ongeëvenaarde grip en wegligging op nat wegdek. Een ovaal contactvlak zorgt in combinatie met een asymmetrisch loopvlak voor betere stuurprecisie en controle. De lage rolweerstand en gelijkmatige grip op nat wegdek zijn bereikt door de specialisten op het gebied van bandentechnologie van het bedrijf, door in de volgende vijf gebieden de bandengeometrie te optimaliseren en de samenstelling te verbeteren: het loopvlak, de onderlaag van het loopvlak, de zijkant, het karkas en velgrubber", laat Vredestein op haar website weten.

Ten opzichte van de Vredestein Ultrac Vorti biedt de band naast een lagere rolweerstand ook meer grip en controle op droog en nat wegdek, een beter remvermogen, meer comfort en nauwkeuriger en gecontroleerder sturen. De band zal in eerste instantie in de velgmaten 16 t/m 18 inch worden geproduceerd met snelheidscoderingen W en Y en later dit jaar ook grotere maten tot 20 inch.

Speciale Hardwell-versie

In de maat 225/45R17 Y zullen 225 exclusieve banden worden geproduceerd met op de zijkant een zeer onderscheidend ontwerp inclusief de logo's van Hardwell en een afbeelding van een equalizer. Dit in het kader van de Rock the Road-campagne en de daarbij behorende video van DJ Hardwell. Deze video heet Run Wild en is de 225e release van zijn eigen label "Revealed Recordings". Vandaar 225 unieke exemplaren in de breedtemaat 225.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten